Primul festival de modă pentru persoanele cu dizabilități din România

2 Replies

Personale Recomandări

În Pași Rotunzi. Așa se numește primul festival de modă destinat persoanelor cu dizabilități. Și cum draga de Mihaela m-a rugat atât de frumos să vă anunț, mi-am zis că ar fi imposibil să nu o fac. Eu cred că ăsta este un eveniment care va fi în premieră în România. Și mă bucur enorm pentru realizarea lui. Mai ales atunci când îmi dau seama că deși au o dizabilitate, unii mai pronunțată ca alții, au reușit să îmi arate că încă există oameni frumoși. Și da, sunt în stare să defileze pe podium, atât de bine precum defilează în propria lor viață de familie.

pasi rotunzi

Cel puțin știu că eu pe Mihaela n-am suspectat-o de nimic. E o femeie extrem de frumoasă și o pot numi chiar o învingătoare. Tot timpul când întră pe aici îmi lasă câte-un comentariu. Nu știu cum își face timp să fie și mamă, să intre și pe blog, să facă de toate… Pentru că eu, mă plâng de multe ori de prea multe lucruri, însă femeia asta e de o frumusețe și o ambiție rară și chiar un exemplu de urmat. Bravo, fată! Pentru mine ești deja specială și mă bucur din suflet pentru tine.

 „În Pași Rotunzi” este un eveniment organizat la Braşov pe 29 şi 30 iunie de Consiliul Național al Dizabilității din România – CNDR, reprezentantul în România al European Disability Forum, în parteneriat cu Asociația “Pași Rotunzi” şi Bya Fashion. Și va fi  primul Festival de Modă destinat persoanelor cu dizabilități in cadrul căruia vor defila 17 modele cu diferite dizabilități, dintre care patru băieți.  Aceștia vor prezenta creaţii marca Doina Levintza, Cătălin Botezatu, Patuschinsky şi Bya Fashion.

Care este obiectivul acestui eveniment?

Dacă stăm să ne gândim mai bine, în România au fost tot timpul discuții și bariere mentale în acest sens. Iar acest eveniment este singurul mod prin care se pot ridica barierele alea impuse de societate noastră, cea în care trăim. Prin muzică, momente unice și modă vor fi promovate persoanele cu dizabilități. La ora actuală, în România există 750.000 de persoane cu dizabilități. Știți ce îmi place mie cel mai mult? Deși e un eveniment dedicat lor, persoanele fără dizabilități nu sunt excluse. Dar noi cei fără dizabilități, i-am exclus dintotdeauna. Sincer, nu mi se pare normal și sper ca acest eveniment să schimbe pentru totdeauna asta.

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

2 comments

Vreau să știu părerea ta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.