Relațiile secolului XXI, relațiile „viteză”

Comment

Dragoste si Sex Totul despre femei

Nu mai e, dom’le, ce era odată! Nu mai e și toată lumea se plânge. Dar nimeni nu face nimic ca să schimbe acest aspect. Despre relații vorbesc, nu despre alte perspective ceaușiste pentru care nu am niciun interes. Relațiile nu mai sunt simple, așa cum erau odată. Ele sunt acum complicate și, de cele mai multe ori, nu duc nicăieri, terminându-se așa cum au început: cu nimic. S-a dus vremea aia în care întâlneai „o drăguță” la hora din sat, o plăceai, vă pupați și o cereai de la ai ei. Și vă căsătoreați și făceați casă și mulți copii, trăind fericiți până la adânci bătrâneți.

relatii viteza

ÎN PREZENT

În prezent, dacă întâlnești „un drăguț” în club știi că nu e acolo să își caute nevastă. E acolo pentru a-și îndeplini alte scopuri…mai trupești, aș putea spune. Online, nici atât. Oricine se poate ascunde sub un nickname sau o poza. Nu-ți vei găsi alesul sau aleasa sufletului prin click-uri sau scroll. Nici nu vei întreține o relație vorbind numai pe Facebook sau la telefon. S-a complicat treaba. E mai mult de muncă, oamenii sunt mai complicați sau care este problema zilelor noastre? De ce e atât de greu de construit și de întreținut o relație în ziua de astăzi? Care ar putea fi explicația că bunicii noștri încă sunt împreună după 60 de ani și noi, generația nouă, ne chinuim, câteodată, să ținem un om lângă noi un an sau doi?

relatii prezent vs trecut

NOI ȘI LIPSA DE TIMP

Noi înșine suntem problema. Avem impresia că rămânem fără timp și ne grăbim. Ne grăbim în tot ce facem. Nu ne mai concentrăm decât asupra propriilor scopuri și îndeplinirea acestora, ignorând orice altceva. Nu ne mai facem timp să cunoaștem omul de lângă noi, să îl ascultăm, să îl iubim. Sau să cunoaștem oameni noi, care, poate, sunt ceea ce ne dorim și ceea ce avem nevoie.

lipsa timp

„RELAȚIILE VITEZĂ”

„Relațiile viteză”, așa le-am numit eu în titlul. Și da, pentru că petrecem tot mai puțin timp împreună cu cel de lângă noi relațiile noastre se deteriorează. Se usucă, la fel ca o floare căruia nu îi dai atenție. Vorbim în grabă, ne sărutăm în grabă și facem dragoste în grabă. Abia dacă ne uităm la un film împreună. Gătim separat și mâncăm când apucăm. Și apoi ne întrebăm unde e problema.
Timpul petrecut împreună, monșer, ală e problema. Că e tot mai puțin și mai ineficient. Nu mai este întreținută „flacăra”, cum ar spune alții. Nu mai e conexiune, nu mai știți unul de altul, nu mai sunt atingeri sau priviri cu subînțeles. Nu mai este intimitate. Iar nouă ne place să ne complicăm existența și să ne mai și certăm pe tema asta. Că nu ne dăm atenție, că de ce mai suntem împreună dacă nu ne facem timp unul pentru altul.

relatii viteza

CONCLUZIE

Așadar, în loc să stai o jumătate de oră pe Facebook mai bine stai la un serial cu partenerul. Sau la o discuție. La un pahar. Faceți împreună lucrurile care vă plac amandurora. Faceți dragoste sau jucați-vă. Întrețineți sentimentele și conexiunea dintre voi. Hrăniți-vă trupește și sufletește. Pe voi și unul pe altul. Ascultați-vă bucuriile și of-urile. Gătiți împreună și mâncați la aceeași masă. Sau în pat, dacă asta e plăcere voastră. Faceți orice ca să vă simțiți unul lângă celălalt nu numai trupește.
Orice relație are nevoie de un impuls, câteodată.

relatie viteza

Şi de ce să tratăm o „boală”, când o putem preveni? Timp există, oameni buni, trebuie numai să știm cum să îl împărțim. Prioritizează, pune ceea ce e mai important pe primul loc. Adică relația ta. Fiți împreună, fericiți, mulțumiți.

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.