Jurnalul bucătăresei, reţeta mea preferată

Comment

Norocele Retete de gatit

Problema este că nu am o singură reţetă preferată. Mai este o problemă, nu îmi plac mâncărurile cu denumiri sofisticate . Poate din cauză că am mâncat odată prea mult din sushi şi am uitat să mă opresc sau poate fi şi din cauză că mâncărurile tradiţionale româneşti sunt cele mai bune.

Acasă când vin prietenii pe la mine, pot uşor să fac shaorma. Are şi o denumire ” Shaorma Home”. E shaorma la farfurie, nu poţi să zici că e foarte greu de făcut, dimpotrivă e uşor şi rapid. Dar pentru că ne place shaorma vă invit pe toţi să vedeţi cum arată aşezată frumuşel pe farfuriuţă.

E chiar simplu, tai pieptul de pui la grătar în bucăţi. Prăjeşti cartofi, tai castraveţi, roşii, ceapă( dar la noi nu se practică asta cu ceapa, pentru că nu ne place) Iar maioneza o găseşti la magazin. Apoi cel mai uşor e să le aşezi pe farfurioară încât să dea bine.

Credeţi-mă că 4 porţii de shaorma acasă e mult mai ieftină ca una cu 15 lei de la fastfood, doar că ai lipie. Cel mai important atunci când găteşti e să fii inventiv. Părerea mea, acum voi puteţi să spune-ţi ce doriţi dar atunci când vii cu ceva nou pe masă la prietenii tăi, aceştia duc vestea mai departe, că o fost bună că n-o fost bună asta-i partea a doua. Dar atâta timp cât în farfurie arată bine şi ştii să aşezi frumos mâncărica, nici nu trebuie să îţi mai faci griji dacă le place sau nu.

Vă asigur! Mie mi-a luat mult timp să învăţ cum se face de fapt aranjarea pe farfurii a mâncărurilor şi am învăţat, acum ştiu să gătesc dar şi să aranjez frumos.

Acest articol participă la campania celor de la Blogal Initiative, dorindu-mi să câştig excursia de 4 persoane.

Citez din regulament ” Restaurantul Paradis by Carmolimp din strada Apollonia Hrischer, numărul 12, din Brașov, vă oferă acum sanșa de a câștiga o excursie de 4 persoane la Brașov sau unul din celelalte premii.

Pentru mai multe detalii accesaţi site-ul www.restaurantparadis.ro şi pagina de facebook http://www.facebook.com/restaurantparadis

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.