Ținem post dar batem din gură și băgăm în noi ca la casa de cultură

6 Replies

Chestii amuzante

Facem ce facem și tot la post ajungem. Lumea e înnebunită, nu se mai mănâncă carne și băgăm în loc de ea, soia… că e totuși post, și na’! Știu, greșesc că generalizez, însă n-am crezut și nici nu voi crede… că dacă nu mănânc carne o lună, două, trei, Dumnezeu mă iubește mai mult.

Salata de post

Degeaba mâncăm fasole și legume, dacă afară când ieșim… bârfim, înjurăm, și totuși noi postim. Este clar o nebunie, și cine face asta, numai de post nu se ține. Cucoana Mărie, pune stăpânire pe tine și nu bârfi în post, nu mai fă gălăgie. Dacă totuși ținem post, facem bine și devenim mai miloși, mai adevărați, buni creștini luminați, nu ne îmbuibăm cu cartofi și înjurăm.

Ci ne punem pe genunchi, să ne ierte Cel de sus, că și noi ne numim creștini, și postul face parte din regim. Nu știu dragilor cum sunteți voi, însă eu mănânc orice, dar când vine vorba de post, nu mănânc o zi întreagă. Postul negru e pentru mine, cea mai bună curățire, însă și aici e bai, nu poți bea și nici mânca. Însă dacă te abții, răsplătit în viață vei fi.

Consider că fiecare crede și face cum vrea, dar asta nu înseamnă dragilor, că dacă tu ți post și eu nu-l țin, mă bate Dumnezeu. Că există riscul să fim bătuți și cu post și fără post… mai ales dacă nu inchidem gura şi nu ne înfrânăm poftele.

Toate ca toate, dar dacă vreți să știți, orice veți face, de suflet trebuie să vă îngrijiți.

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

6 comments

 1. Rodica Mihaela

  Bine spus Aniela. Subscriu cu drag! Si eu mananc de toate si prefer sa ma curat altfel, prin ganduri bune si fapte la fel. Sa ai un Paste luminat! Tocmai am pus si eu pe blog o omleta cu carne, de care imi era tare pofta!

 2. Diana

  Nu mi se pare atat de sugestiv sa renunti la anumite mancaruri din cauza credintei, de aceea si aleg sa nu tin post. Sunt multe alte modalitati prin care poti demonstra ca esti credincios, precum si renuntatul la obiceiurile pe care le-ai mentionat mai sus: injuratul, barfitul, etc.
  Mi-a placut mult articolul tau!

  1. User Aniela Deby Post author

   Mulțumesc Diana. Păi așa și e. Nu mănânc carne, ouă lapte, dar dau cu Dumnezeu de toți pereții. Nu-i prea ok. Asta nu înseamnă că îs credincioasă, am zis-o personal ca să nu mai generalizez atâta. Paște fericit să ai!

 3. Amy

  Eu am tinut post doar in aceasta ultima saptamana, insa nu am facut-o pentru ca asa trebuie, ci pentru ca-mi doresc sa ma bucur cu adevarat de mancarurile pe care le voi gusta in ziua de Paste. Daca mananci oua si carne in fiecare zi, cu siguranta n-o sa ti se para nimic deosebit atunci cand o sa te asezi la masa cu cei dragi, de Paste. Postul inseamna mai mult decat abtinerea de la mancare, asa cum ai spus si tu, ideea principala este sa fim mai buni si mai curati la suflet. 🙂

  1. User Aniela Deby Post author

   Da, stiu ce zici. Dar se poate numi și cură de detoxifiere. Sau na, poate fi post, dar nu te apuci sa te legi de oameni ca ei de ce mananca carne. Eu nu pun preț mare pe masa de Paște și apreciez doar momentul cu familia in sine. Sunt multe de spus, dar ma bucur ca tu nu ai ținut post in sensul in care vorbeam eu in articol. Nu am nimic cu postul in sine, am ceva cu cucoanele de la tara care țin post și urla toata ziua, dar daca le intrebi de ce il tin, nu stiu sa iti raspunda decat ca asa se tine post de paste. Pupici și Paște fericit iti doresc.

Vreau să știu părerea ta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.