Top 10 alimente de care am nevoie în permanență la mine în casă

9 Replies

Personale Sa discutam

În primul rând vreau să vă specific că ăsta nu e un articol sănătos. Vreau doar să știți că în viața mea sunt și alimente de care nu m-aș putea vedea despărțită. Și dacă s-ar întâmpla ruptura, nu ar fi probabil pentru că vreau, ci pentru că așa trebuie să fie. Cu o dietă în viață, cu toții suntem datori. Așa că atunci când e să ne punem pe treabă, fac în așa fel încât să renunț la ce-mi face rău. Dar până atunci, mănânc și trăiesc cum îmi place.

page

1. Cartofii

Cred că aceasta este leguma mea preferată. Ador cartofii prăjiți cu cașcaval, cartofii la cuptor, salata de cartofi cu ouă și piure-ul cald. Cred că dacă nu s-ar mai cultiva cartofii, n-aș ști cu ce să-i înlocuiesc. Nu mănânc orez și nici garnituri din legume ce au gusturi ciudate. Sunt o iubitoare de cartofi, în orice formă a lor.

2. Cafeaua

Oare cum ar fi ca dimineață să n-am din cană ce sorbi? Orice am zice, cafeaua dă energie. N-aş putea rezista fără cafea, pentru că-mi place gustul și corpul mi s-a obișnuit cu ea.

3. Laptele

Dependentă sau nu, dar știu un singur lucru. O cană de lapte fierbinte înainte cu aproximativ 30 de minute să mă pun să dorm face minuni. De asta nici nu mă gândesc să nu îl trec în lista asta. Și cafeaua are parcă alt gust când pui câțiva stropi de lapte în ea.

4. Pâinea

Una dintre cele mai importante într-o casă. Pâinea face ca mâncarea să alunece mai bine pe gât. Nu sunt neapărat dependentă de ea pentru că nu o mănânc în cantități deosebit de mari, dar îmi place să fie în casă tot timpul. Chiar e necesară!

5. Uleiul

Cum să nu fie necesar, când fără el nu poți prăji nici măcar o bucățică de carne? Știm cu toții că nu e foarte sănătos, dar ce e sănătos în ziua de azi?

6. Sarea, zahăr și piper

Trei ingrediente care sunt necesare neapărat într-o casă. Fără sare nu ai cum să dai gust mâncării, fără zahăr… nu mănânci nimic dulce și fără piper nu simți deloc cât de iute poate fi mâncarea. Pentru mine sunt necesare!

7. Ouăle

Ce trebuie oare să ai în frigider la îndemână imediat? Ouăle! Cu ele poți prepara un mic dejun delicios și dacă nu ești un bucătar iscusit. Crede-mă!

8.Legume

Ce bine e când ai la îndemână câteva legume pentru o ciorbică, nu? Știu și eu! Se întâmplă ca uneori să nu ai timp de mâncăruri sofisticate din cauza lenii sau din cauza jobului. Dar atunci când ai la îndemână câteva legume, poți s-o pui repede de-o ciorbiță. Și mai e și sănătoasă pe deasupra.

9. Fructe

Nu contează de care fel. De oricare. Doar să fie fruct. Când ți se face foame să ai ce ronțăi între mese. Mai ales că fac un bine neimaginat corpului nostru. E drept, depinde și ce fel de fructe consumi ca să te gândești la sănătate, dar o banană și un măr nu poate face rău.

10. Carne

Mno, aici îi problemă. Eu am congelatorul full, nu din cauză că mâncăm toată ziua carne, ci pentru că nu se știe niciodată când ai musafiri pe neașteptate și trebuie să pregătești ceva gustos. Se aplică aceiași lege ca și la legume. Faci o mâncare rapidă fără sa te mai deplasezi la cumpărături, dar doar atunci când le ai în casă… Și contează mult să știți!

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

9 comments

  1. Mery Meryem

    da, sunt alimente pe care le savuram cu placere si nu ne dorim să ne despărțim de ele , însă vine o vreme când organismul nu le mai acceptă și trebuie ușor și sigur să le înlăturăm din alimentația noastră de zi cu zi , din păcate …. asta pt preveni complicațiile în sănătatea noastră 🙂

  2. bianka vintila

    la mine cele necesare sunt : laptele, iaurtul, fructele , legumele,pastele, pieptul de pui, sarea, semintele de in…. si restul in functie de pofte

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.