Top 5 cele mai bogate fructe în vitamina C – pentru o toamnă fără răceli

Comment

Personale

Pentru că toamna este aici, m-am gândit să vin în întâmpinarea voastră cu un articol specific. Vorbim despre top 5 fructe bogate în vitamina C, pentru o toamnă fără răceli! Tot ceea ce ne-ar mai lipsi ar fi o răceală, mai ales când lucrurile sunt așa cum sunt în ceea ce privește Covid 19.

Dacă preferi fructele în locul dulciurilor sau a altor alimente, atunci s-ar putea deja să știi care sunt aceste fructe. Sau măcar să ai o bănuială! Acestea fructe despre care urmează să vorbim pot fi găsite cu lejeritate în toate supermarket-urile, fără alte probleme! 

Coacăzele negre – cine nu le iubește?

Vorbim în primul rând despre coacăzele negre! Cine nu le iubește pe acestea? Pe lângă faptul că sunt mai mult decât delicioase, ele au un conținut foarte ridicat de vitamina C. Se numără printre unele dintre cele mai achiziționate fructe, în special când vine vorba despre mixuri de șerbeturi sau alte băuturi nutritive!

Pe lângă asta, este bine să se rețină că 100 de grame de coacăze conține undeva la 180 de mg de vitamina C. Așadar, nu le evitați! Ele pot fi găsite oricând în supermarket-uri și sunt perfecte în combinație cu bananele!

Kiwi 

Nu știu câți dintre voi sunteți adepți kiwi, însă aceste fructe sunt o sursă extrem de bogată de vitamina C. Ni se comunică de către medicii de specialitate că 100g de kiwi ar avea undeva la 93 mg de vitamina C. Dacă este să luăm în calcul și alte fructe, kiwi are o concentrație de vitamina C mai mare decât și a portocalelor.

În sezonul rece, kiwi este mai mult decât potrivit pentru a fi consumat! Ca urmare, nu uita să-l adaugi pe lista ta de cumpărături!

Portocalele 

Uite că veni și rând portocalelor. Pe lângă faptul că sunt unele dintre cele mai achiziționate fructe, mai ales iarna, în perioada Crăciunului, portocalele au o concentrație de 53 mg de vitamina C la 100 g. 

Recomandat este ca acestea să se comsume în starea în care sunt, proaspete! În momentul în care sunt stoarse și transformate în suc, portocalele își pierd din fibre și pot contribui la creșterea nivelului de zahăr din sânge.

Citește și despre ridicatori electrohidraulici!

Căpșunii 

Chiar dacă nu sunt atât de ușor de găsit în perioada rece, căpșunii ar trebui adăugați pe lista de cumpărături săptămânale sau lunare, cel puțin. De ce? Ei bine, despre aceștia se știe că la 100g, au o cantitate de 59mg de vitamina C. 

Căpșunii sunt îndrăgiți de către oricine! Tu te numeri printre cei care aleg căpșunii drept sursă importantă de vitamina C pentru un sistem imunitar cât mai puternic? Dacă nu ai făcut-o până acum, asigură-te că îi dai organismului tău aportul zilnic de vitamina C, mai ales în sezonul rece.

Ananasul 

Ananasul este unul dintre cele mai bune fructe exotice! Se numără printre fructele cu o cantitate mare de vitamina C, raportată la 100 g. Vorbim despre 49 mg de vitamina C! Nu ezita să-l consumi, mai ales dacă îți place! Acum ai un motiv în plus să o faci!

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

Vreau să știu părerea ta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.