Top 5 lucruri pe care niciodată să nu îți treacă prin cap să i le faci câinelui tău

Comment

Personale

Dacă și tu ai un câine, cu certitudine știi foarte bine faptul că ei au nevoie de foarte multă atenție, de iubire și, dacă se poate, toată afecțiunea pe care o poți oferi să se îndrepte spre ei. Știu foarte bine despre ce vorbesc, deoarece îl am pe Teddy, bulldogul meu francez, desi cred că deja v-ați și obișnuit. Este un drăguț, trebuie să recunoașteți. Însă pe cât de drăguț este el, pe atât de pretențios este. El crede că totul i se cuvinte, motiv pentru care toată atenția se îndreaptă spre el și nicidecum spre alt animal de companie. Cred că știe și de gelozie.

Ca urmare, poate ți-ai și dat seama că astăzi vorbim despre Teddy și despre câini în general, dar și despre câteva aspecte pe care le-am pus cap la cap pentru a crea un top. Astfel, vorbim în rândurile care urmează despre 5 lucruri pe care nu trebuie să i le faci câinelui tău. Nu sunt glume, ci sunt adevăruri constatate și chiar confirmate de diferite studii de specialitate realizate. Iată despre ce vorbim:

Niciodată nu-ți lăsa câinele singur în mașină 

Chiar dacă pare o prostie, de fapt, nu este! Nu-ți lăsa niciodată câinele singur în mașină pentru că acesta poate trece prin diferite stări. Chiar dacă afară nu este foarte cald, chiar dacă în mașină nu este cald de ai zice că s-ar putea suforca, în ea, totuși, se poate instala foarte ușor efectul de seră. Știm cu toții că în sere, de obicei, este foarte cald. Astfel, o simplă acțiune de acest gen îți poate determina câinele să se supraîncălzească. Benefic pentru organismul lui nu este deloc. Ba din contră, ia aminte la faptul că în astfel de situații câinele poate chiar să moară. De ce? Pentru că organismul lui nu reacționează deloc bine la efectul de seră.

Căldura din corpul câinilor se disipează într-un mod diferit față de cum o face în cazul nostru. Câinii, ca urmare, nu transpiră, iar în cazul în care corpul lor este supraîncălzit, ei pot suferi chiar și accidente vasculare. 

Ai grijă de câinele tău și nu-l lăsa niciodată singur în mașină. Nu este atât de greu să iei lesa cu tine și să-l plimbi, chiar dacă ai ceva anume de rezolvat. Dacă știi, totuși, că nu ai această posibilitate, atunci asigură-te că acasă i-ai creat toate condițiile de care are nevoie și lasă-l acasă. Cu sau fără cineva. Asta depinde de cum l-ai învățat de mic!

Niciodată nu-i schimba mâncarea brusc

Nu știu câți dintre voi cunoașteți faptul că este total greșit să schimbăm mâncarea pe care i-am dat-o câinelui în trecut cu una nouă foarte brusc. Cunoscătorii știu despre ce vorbesc, însă ca să fiu mai explicită și pentru cei care poate urmează să-și ia un câine o să spun câteva detalii. Ca urmare, câinele fiind obișnuit cu un anume tip sau fel de mâncare, nu va reacționa niciodată bine dacă mâine, spre exemplu, îi dați o alta. Tocmai de aceea este bine să faceți o schimbare treptată. Asta înseamnă că, puțin câte puțin, introduceți în alimentația acestuia din mâncarea pentru câini nouă. 

Același lucru l-am făcut și eu cu hrana pentru câini de la Nova Pet Food, un magazin online dedicat atât mâncării pentru câini, pisici, păsări, pești, rozătoare, reptile, cât și accesoriilor pentru aceștia. Ce vă pot spune despre mâncarea pe care ei o pun la dispoziție? Aceasta este calitativă și mai mult decât atât, o găsiți la prețuri foarte accesibile. Nu am făcut greșeala de a-i schimba lui Teddy dintr-odată rutina în ceea ce privește alimentația, ci după cum este corect am introdus cantități mici. Asta tocmai pentru ca organismul lui să se obișnuiască treptat cu hrana nouă.

De altfel, vă spun și vouă că pe Nova Pet Food găsiti o mulțime de oferte mancare pentru caine, din care puteți alege, iar mâncarea va ajunge în cel mai scurt timp până în fața ușii. Aceștia sunt prompți și îi recomand cu toată căldura! Dați fuguța la ei pe site să vedeți despre ce este vorba mai exact! Sunt serioși, calitatea produselor și costurile sunt extraordinare și cel mai mult mi-a plăcut profesionalismul lor. Dar.. să revenim, deși schimbarea mâncării este un criteriu foarte important și contează cum o faci întotdeauna, să nu uiți asta!

Niciodată nu neglija igiena dinților câinelui tău

Este demonstrat, în urma unui studiu efectuat de către AVI (Asociațiile Veterinare Internaționale) că deși perierea zilnică a dinților câinelui este obligatorie, foarte mulți proprietari uită de acest aspect. Sper doar că tu nu uiți asta și că te încadrezi în categoria puținilor proprietari care respectă igiena dinților câinelui. Deși aceasta este recomandată zilnic, doar 2% dintre proprietari fac asta.

Mai mult decât atât, odată cu vizitele la veterinar, poți solicita un program pe care medicul veterinar să-l întocmească pentru câinele tău în ceea ce privește perierea acasă. Asta ca să fie totul mai sigur. Apoi, dă tot ce poți pentru a o respecta, pentru că dacă o respecți, în esență, îți respecți câinele!

Niciodată, însă, să nu mizați pe pastele de dinți dedicate nouă! Ingredientele pe care aceastea le conțin pot dăuna danturii câinelui. Pentru perierea zilnică a câinelui acasă există produse special concepute.

Niciodată să nu îți lovești câinele

Relația dintre tine și câinele tău va avea de suferit în cazul în care ești genul de persoană care apelează la violență. Nicidecum nu vei obține rezultate, mai ales când micuțul tău este năzdrăvan, dacă încerci să-l lovești. Optează pentru alte metode, care să nu-l facă să-i fie teamă de tine. Câinii care trec prin astfel de tratamente sunt cei mai vulnerabili sau se pot remarca ca fiind agresivi și cu probleme de comportament.

Niciodată nu neglija vizitele periodice la veterinar 

Este de la sine înțeles faptul că vizitele, atât cele de rutină, cât și cele în care câinele trebuie vaccinat, trebuie respectate. Există foarte multe persoane, însă, și sper că nu te numeri printre ele, care încearcă, atunci când observă că ceva este neînregulă, să estimeze sau să încerce să prevadă cam care ar fi problema. Nu mizați pe ceea ce știți voi, mai ales dacă nu aveți cunoștințe în domeniu. Alegeți de fiecare dată când observați ceva ciudat la câinele vostru să mergeți la medicul veterinar. 

Nu omiteți niciodată, dar niciodată, aceste aspecte! Fiecare în parte este extrem de importantă. Desigur, se mai pot adăuga și alte lucruri, însă acestea sunt cele 5 care, din punctul meu de vedere, ar trebui respectate cu sfințenie!

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.