Vreau dovleac de Halloween

4 Replies

Chestii amuzante

În fiecare an în perioada asta, m-am trântit cu tot felul de întrebări gen, ce să fac de halloween.. unde să mă duc, bineînţeles ca şi peste tot în lumea asta există tot fel de petreceri costumate, care mai de care mai fastuoase şi  bine realizate. Am ales să nu mă îmbrac în niciun fel, că nu mă pot apuca în ultima zi să îmi caut costume de halloween, şi nici nu cred că s-ar găsi atât de repede. Iar cea mai bună soluţie, pentru mine a rămas dovleacul. Bunul meu dovleac de halloween.

shutterstock_83283571-min

Dar m-am gândit şi am ales ca anul ăsta să îmi decupez un dovleac şi să mi-l pun în geam, că poate înspir pe cineva în ultimul moment şi se umple aleea de dovleci. Am să cumpăr lumânări şi am să-l fac foarte mişto. Dacă ar fi după mine aş umple casa de dovleci, dar deh… iubi nu mă lasă. Cred că s-a aliat cu ăia ce-au decis în Bucureşti că Halloween-ul distruge mentalitatea copiilor iar religia o educă. Vai de capul nostru ce-am ajuns. Sunt credincioasă, dar nu dau doi bani pe religia ortodoxă! Mi se pare că ei şi de Halloween vor să facă bani, să vină să sfinţească şcolile.

Dacă aş fi avut copil, l-aş fi lăsat să facă ce vrea. Începând de la desene de halloween până la dovleci şi costume. Că doar de-aia e sărbătoare! Ce tot atâtea restricţii, atâtea vrăjeli, atâtea mascarade. Mentalitatea copiilor nu se formează la şcoală. Am ajuns să înţeleg abia acum că mai nou şcolile încerc să strice tradiţii, şi aici nu mă refer neapărat la Halloween. E distractivă chiar şi pentru mine nebunia asta cu Halloween-ul, dar să mă gândesc la săracii copii care din câte am citit în online, la una dintre şcolile din Bucureşti este interzis să se ţină sărbătoarea. Deci nu vor zice Happy Halloween.

Gata, mă duc să îmi caut bostanul, că până mâine mai e puţin.

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

4 comments

 1. Nicoleta

  M-am chinuit de multe ori sa fac ceva bun dintr-un dovleac, sa-l ‘sculptez’ incat sa iasa bine si tot nu mi-a iesit mai nimic, de multe ori i-am stricat. Ador sarbatoarea asta, e chiar super si pe cat este de populara, pe atat de deosebita si speciala.

 2. Razvan

  In Romania mi se pare o prostie Halloween-ul, parerea mea. Aici in Irlanda este cu adevarat o sarbatoare, mai ales astazi, de Halloween. Este mai ceva ca anul nou sau craciunul. Dar ne place sa furam, sa aducem din alte parti traditii si sa le uitam cele vechi si frumoase a tarii noastre.

  1. User Aniela Deby Post author

   Mda, eu nu am mai avut dovleac, si de azi inainte chiar ca niciodata nu imi voi mai dori unul. La ce tragedie avem acum in Romania, numai de dovleaci nu-mi mai ardea.

Vreau să știu părerea ta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.