Am văzut Me Before You ( Înainte să te cunosc) 2016

5 Replies

Emisiuni tv

Me before you este filmul pe care l-am văzut în seara asta. Dacă înainte obișnuiam să văd un film și apoi să vin pe blog să povestesc despre el, de data asta am să mă rezum la a spune doar câteva cuvinte. Ce am înțeles eu din el și de ce cred eu că ar trebui să fie văzut și de alții. Me before you nu este un film pentru toată lumea. Puțini îi înțeleg esența, având în vedere că se termină într-un fel tragic. Deși dacă suntem realiști, filmul are un final așteptat. Cu toate că mi-aș fi dorit să trăiască. Sau să își revină. Să se termine cu un happy-end. Așa că, vă pot atenționa de la început? Nu vă doriți un happy-end pentru că el nu există decât dintr-o perspectiva, iar perspectiva aia diferă în funcție de persoana care se uită la el. Mdaa, tipul i-a lăsat bani și alte posibilități de experimentat, pe care nu le-a avut în trecut. Dar din dorința mea de cinefilă ordinară ce sunt, eu mi-aș fi dorit cred altceva.

me before you

Lucrul ăsta nu a fost posibil. Filmul o are în plan pe Louisa și Will. Dacă ai văzut deja Me before you sau ai de gând să îl vezi, vei înțelege cu exactitate ceea ce vrea să transmită. Am citit și cartea. Eu nu sunt un critic, ceea ce am văzut mi-a plăcut și nu pot să fac oricum comparații. Și filmul mi se pare extrem, extrem de bun. Pentru mine. Și asta desigur rămâne opinia mea orice s-ar zice despre ea. Iar eu scriu mereu despre aceste filme,care mă impresionează plăcut.

De ce mi-a plăcut Me Before You?

Pe facebook s-au născut mai nou teorii. Am citit la cineva că s-a uitat la acest film doar pentru că joacă în el Emilia Clarke. Ei bine, eu m-am uitat la el doar pentru că știam cartea. Și eram curioasă cum se prezintă filmul și ce direcție ia pentru mine. Așa că, deși eu oricum sunt slabă de inimă, am plâns ca o proastă la filmul ăsta, mi-a dat de gândit cum ar trebui să mă bucur de viața pe care o am. Că doar am potențial.

Fericirea e un lucru căutat de multă lume. Însă puțini știu să se bucure de timpul liber pe care îl au, de viață, de liniște, de familie și prieteni. Degeaba ai un iubit de x ani și are un corp funcțional. La fel de fericită te poate face și un om cu mai puține posibilități. E doar un film, însă te pune pe gânduri serios. Nu vreau să mă apuc să descriu filmul pentru că apoi nu înțeleg unde ar mai fi satisfacția că îl vezi. Dar ți-l recomand, din toată inima chiar. Poate că e puțin clișeic, dar în viziunea mea iubirea și fericirea de care ai nevoie.. ți-o stabilești singur cum se desfășoară.

Dacă n-ai văzut acest film, trebuie să-l vezi. Dacă l-ai văzut, sunt curioasă ce părere ai despre el. Nu de alta, dar tot timpul am zis că unele comentarii de la articolele mele sunt mai bune ca articolul în sine. So, să vedem părerea ta!

Vrei să fii drăguț/ă și să-mi lași părerea ta?

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

5 comments

 1. Ju

  Am citit cartea,una dintre cele mai bune cărți citite vreodată și singura la care am plâns întruna 50 de pagini. Wow…
  M-a marcat și nici nu pot spune în ce fel anume.
  Cert e că la terminarea cărții,căutam disperată pe Google, Dignitas,deși auzisem de ei la un moment dat pe la știri,pe urmă am mai găsit vreo două care se ocupau cu același lucru…Trist.
  Oricât de ireală ar fi,să zicem cartea,povestea,e totuși îngrozitor de trist că Nu sunt puțini acei oameni care aleg să încheie așa,din motive mai mult sau mai puțin îndreptățite.
  Iar acum 10 minute am terminat de vizionat filmul,la câteva luni de la citirea cărții.
  Filmul…frumos dar nu reprezintă nici 20 la sută din carte,lipsesc detalii esențiale,mimica greșită la momentul nepotrivit,fața ei mult prea expresivă însă ne exprimând ceea ce trebuie la momentul potrivit, iar asta am observat și din review – urile filmului pe diferite site-uri.
  De exemplu,mulți nu au înțeles de ce era toată lumea tristă că el a plecat în Elveția.
  Jojo Moyes – o scriitoare excepțională!
  Recomand și restul cărților ei traduse la noi.
  Crăciun fericit!

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.