De ce te ingrasi? Vezi ce iti spun oamenii de stiinta!

4 Replies

Frumusete

Mai mult de o jumătate de miliard de persoane din întreaga lume este grasă, dacă nu obeză. Însă, greutatea noastră este rezultatul mai multor factori și lucruri de care nu ne îngrijim cu atenție , iar mâncarea este mereu de vină. Vrei să știi ce părere au oamenii de știință legat de această tendință tot mai mare de luare în greutate?

Motive ingrasare

1. Eviți să iei masa în familie

Studiile artata că mesele luate în familie ne pot proteja de obezitate și de îngrășare. Motivul ține de faptul că adunându-ne împreună cu cei dragi ne oferă oportunități de a ne conecta emoțional cu familia și de a căpăta obișnuințe alimentare bune, ca și un program fix la care să luăm masa.

2. Anul nașterii

Dacă te-ai născut după anul 1942, atenție! Cercetătorii au descoperit faptul că riscul de obezitate depinde foarte mult de anul în care te-ai născut. Oamenii cu o genă predispusă la obezitate sunt mult mai expuși la a se îngrășa mai ales dacă s-au născut după 1942. Ce să-i facem? Nu putem da timpul înapoi ca să ne naștem în alt an!

Citește și: 4 chestii despre Olanda

3. Muzică clasică în restaurante

Un studiu a descoperit faptul că în restaurantele și localurile în care este pusă muzică clasică pe fundal se va mânca și se va bea mai mult. Așadar, muzica modernă, pop sau rock este mult mai bună pentru sănătatea noastră fizică și, mai ales, ne îndeamnă la mișcare și nu la mâncat.

4. Lucrezi pe timp de noapte

Oamenii sunt programați să doarmă atunci când nu este lumină afară și să mănânce pe timp de zi. Dar, a lucra pe timp de noapte te poate face să câștigi în greutate deoarece se rupe acest ciclu psihologic. Dacă vei dormi noaptea, clar că vei dori să și mănanci noaptea, astfel luând kilograme bune în plus, deoarece nici nu ești activ fizic.

5. Dormi prea puțin

Este un fapt dovedit științific că lipsa de somn duce la îngrășare. Explicația constă în faptul că somnul joacă un rol mega important în metabolism. Așadar, atunci când nu dormi suficient, mănânci mai mult și este un mecanism psihologic de adaptare pentru a te menține treaz.

Ce zici, tu faci toate astea? Dacă da, ai grijă măcar pe viitor de sănătatea ta!

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

4 comments

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.