Düsseldorf – Între tradiție și modernism

Comment

Recomandări

Chiar dacă Düsseldorf este un oraș industrial, este un oraș ce merită să fie vizitat. Este un oraș sic, prosper și cosmopolit. Situat de-a lungul malurilor răului Rhin, Düsseldorf este un oraș pitoresc. Și pentru că de multe ori sunt puțini printre noi cei care știu ce pot vizita, m-am gândit să fac un fel de ghid scurt pentru cele mai principale atracții turistice. Sunt foarte multe locațiile care pot fi vizitate și deși posibil să fi auzit de ele, există momente când chiar îți dorești să mergi într-o călătorie și ai nevoie să știi concret ce vei face. Așadar:  Iată care sunt principalele sale atracții turistice.

dusseldorf atractii turistice

Citește și despre cadourile corporate!

Rheinturn sau Turnul Rin

Rheinturn este cu siguranță cea mai înalta structura din Düsseldorf. Acesta adăpostește cel mai mare ceas numeric din lume. Noaptea, acesta se luminează și afișează ora. Turiștii au posibilitatea de a lua cină în vârful turnului. Ziua, aceștia au posibilitatea de a urcă într-un punct de observare și de a admira panorama superbă asupra orașului.

Neue Zollhof

În ultimele decenii și-au făcut apariția din ce în ce mai multe clădiri cu arhitectură inovatoare. În portul renovat al orașului, turiștii pot admira trei clădiri imaginate de Frank Gehry, un arhitect canadian, arhitectul magnificului muzeu Guggenheim.

Galeria de artă Kunsthalle Düsseldorf

Düsseldorf este mai degrabă un oraș boem. Chiar dacă numără doar 600 000 de locuitori, orașul dispune de o mulțime de galerii de artă și muzee – mai multe decât unele orașe ce dispun de o populație de două ori mai mare. Trebuie să vizitezi neapărat galeria de artă Kunsthalle Düsseldorf în care artiștii locali organizează în mod regulat expoziții în tunelul subteran cunoscut sub numele de Kunst im Tunnel.

Explorează complexul industrial de mînă de carbon Zollverein

Acest loc, clasat în patrimoniul mondial Unesco este un loc extrem de interesant care îți permite să afli mai multe lucruri cu privire la istoria modernă germană. Situat în orașul vecin Essen, acest loc cu structuri din beton și din oțel este un loc suprinzător, conceput pentru a oferi un omagiu patrimoniului industrial al țării. În acest loc sunt organizate în mod periodic expoziții istorice și culturale.

Düsseldorf dispune de o mulțime de parcuri, unul mai frumos decât celălalt, fiind o veritabilă plăcere să te rătăcești pe aleile acestora. Așadar, dacă îți dorești o mică vacanță doar ca să te recreezi, Dusseldorf poate fi o alegere bună. Pentru că să fii sigur/ă că ai ce vedea!

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

Vreau să știu părerea ta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.