Quito, orasul din nori

Comment

Personale

Cunoscut in lumea intreaga datorita situarii la gradul de latitudine 0, Quito, capitala ecuadoriana, surprinde datorita cladirilor sale maiestuoase, cu arhitectura superba, datand din secolul 16. Plimbandu-se de-a lungul stradutelor inguste, pavate din centrul istoric, turistii au ocazia de a face o incursiune in istoria tarii al carui nume il retinem cu usurinta datorita paralelei care ii poarta numele si care imparte lumea in doua emisfere : de nord si de sud.

In inima orasului, in Plaza de la Independencia este situat Palacio de Carondelet, sediul guvernului din Ecuador. Pe langa faptul ca adaposteste centrul puterii din Ecuador, piata este inconjurata de alte trei organe importante: Catedrala Metropolitana, Palatul arhiducelui si Palatul Muncipal.

Citeste si despre devirusare website

Intr-una din cele mai mari piete din Quito este situata una din cele mai mari, mai frumoase si mai vechi biserici din oras, San Francisco. Constructia sa a inceput in 1535 cu manastirea cu acelasi nume fiind nevoie de 70 de ani pentru incheierea constructiei. Cu fatada simetrica si intrarea sculptata in piatra, aceasta biserica in stil baroc poseda un magnific altar pe care troneaza icoana orasului, cea a Virginei Alada de Quito.

In fosta casa a pictorului renumit in lumea intreaga, Oswaldo Guayasamin, Muzeul Guayasamin este un muzeu excelent care adaposteste cea mai completa colectie a operelor acestuia. Guayasamin a fost si un colectionar pasionat, muzeul prezentand fantastica sa colectie, de 4500 de obiecte din ceramica, oase si metale, recuperate de pe intreg teritoriul Ecuadorului. Piesele sunt clasificate in functie de tema – vaze, figurine de fertilitate, masti funerare – iar rezultatul nu este altceva decat una din cele mai frumoase colectii arheologice din tara.

Mitad del Mundo este o alta atractie din Quito. Este amuzant sa le spui tuturor ca te-ai aflat cu un picior in emisfera de Sud si cu celalalt in emisfera de Nord, nu-i asa ?

Comentarii

Comentarii

Author: Aniela Deby

Vreau să știu părerea ta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.